Minipizzaer

Pizza er et hit i madkassen eller som eftermiddagsmad, og det behøver ikke at tage lang tid at lave minipizzaer til madpakken. Her får du en god og enkel opskrift på minipizzaer til dit barn.

Ekstraidé: Giv minipizzaen et ansigt af pølse, oliven og peberfrugt


Ingredienser

3 dl lunkent vand (ca. 37°C)

25 g gær

185 g fuldkornshvedemel

Ca. 300 g hvedemel eller pizzamel

1 spsk. olivenolie

1 tsk. salt


Sådan gør du

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Form en kugle, og lad dejen hæve tildækket og lunt ca. 45 minutter.

Slå dejen ned, og form den til en kugle, og lad den efterhæve ca. 30 minutter.

Del dejen i 6-10 stykker, og form dem til kugler. Rul dem evt. i durummel, dæk med film, og lad
dem hvile 10 minutter (eller et par timer i køleskabet). Rul dem ud til små pizzabunde på et bord drysset med durummel. 

Kom tomatsauce, ost og dit favoritfyld på. Bagetid: 8-10 min i en 230° forvarmet ovn.


Et godt tip

Rul dejen ud til et rektangel. Smør tomatsauce på og kom ost og evt. fyld på i et tyndt lag. Rul dejen sammen som en roulade, og skær den i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, og bag dem ca. 12 minutter i en 220°C forvarmet ovn.